X

Yazar: 9 Temmuz 2020

Yeni Bir Site Açtıktan Sonra Yapılması Gerekenler

1. Güvenilir ve sağlam bir firmadan domain ve hosting alın
Aklınızda bir proje var ve o projeyi internette yayınlamak istiyorsunuz. İnternette yayınlamak için domain ve hostinge ihtiyacınız olacaktır. Bunlar için az bir miktar ücret ödemeniz gerekmektedir. Alacağınız domain ve hostingleri güvenilir ve kaliteli bir siteden almanız daha iyi olacaktır. O yüzden iyi bir siteden domain ve hostinglerinizi alın.

2. Site altyapısı olarak wordpress, joomla vs. kullanın
Site alt yapısı olarak ya size özel php veya html kodlanmış sistem kullanın. Ama gerek olmadıkça wordpress kullanmanızı öneriyorum. Nedeni ise kendi sistemi içinde gerek eklentisi gerekse kolay ayarlanma menüleri sayesinde işinizi daha iyi yapmanıza olanak sağlar.

3. Kendinize özel tasarım kullanın
Eğer tasarlama ve kodlama konusunda bilginiz varsa kendiniz sitenize özel tasarım kullanmanız daha iyi olacaktır. Nedeni ise diğer sitelerden farklı olacaksınızdır. Özgün bir tema her zaman iyidir. Benim şuan kullandığım tema kimse de yok ama yakın zamanda satışa sunmayı düşünüyorum. Belki ileride sadece kendim kullandığım bir tema kullanırız. Diğer madde de vermek istemiyorum bu madde de vereyim. Sitenizde arama ve yorum alanları olması sitenize girecek olan ziyaretçiler arasında iyidir. Çünkü sitenize giren kişi aradığını bulması gerekir.

4. Siteniz için site haritası ve robots.txt dosyası oluşturun
Sitenizde site haritası ve robots.txt dosyalarını oluşturduktan sonra ilk yapmanız gereken olay site haritanızı google webmasters aracına göndermek olacaktır.

5. Tüm bu işlemler ile sitenizi güncel ve özgün tutmaya özen gösterin
Sitenizde dediğim ve diyeceklerimi uygularken de sitenizi güncel ve özgün tutmayı sakın ihmal etmeyin. Siteniz güncel olmaz ise siteniz tutulmayacaktır. Bu yüzden güncel tutmaya özen gösterin. Yazı yayınlarken de sitenizi ne konu üzerinde açmışsanız o konuların en iyisini yayınlamaya çalışın. Yazınızı da yazarken görsel kullanmaya da özen gösterin. Yazınız ilgi çekici olması gerekiyor.

6. Sitenizi dışarıda tanıtmadan önce Site İçi SEO’ nuzu unutmayın
Sitenizde her şey tamam yazınızı yazdınız, site haritanızı oluşturdunuz. Bundan sonra backlink vermeden önce site içi seo‘ nuzu da unutmamanız gerekiyor. Çünkü sevdiğim 2 tane bir söz vardır. “İçin iyi değilse dışarıya bulaşma” diğeri ise “Dış görünüşe önem verme. Bak elektrik süpürgesine , içindeki tüm pisliğe rağmen çekici” bu sözler durumu özetliyor diyebilirim.

7. Sıra dışarıdan link almak ve sitenizi tanıtmak
Site içi seo‘ nuzu da hal ettiniz. Şimdi sıra geldi sitenize dışarıdan link almak ve tanıtmak. Sitenize link alırken hepsini 1 günde değilde, kendinize bir strateji belirleyin ve ona göre link alımı yapın. Bu stratejiyi de her gün çeşitli backlink almaya özen gösterin. Misal 1. gün sitenizi 4 dizine eklediniz. 2. gün ise dizine eklemek yerine forumlarda tanıtın. Böyle böyle link alımlarınızı çeşitlendirin. Bunun işe yaradığının farkına varacaksınızdır. Bu madde sonunda da söylemeliyim ki paravan blog yapmaktan sakın korkmayın. Paravan blog kullanırsanız pişman olmayacaksınızdır. Paravan blog kullanımı ile açmış olduğunuz sitede 1 yazı yazdıktan sonra o yazının indexlenmesini bekleyin. Daha sonra bir daha yazı yazın ve yine indexlenmesini bekleyin. Bu işlemleri uygularken de sitenize asla link eklemeyin. 3. yazınızı yazdıktan sonra ise sitenize link alımı yapabilirsiniz. Bu link alımını da 3. yazınınızın sonuna kaynak olarak eklemenizi öneririm. Yazı bitirirken aklıma geldi. Link alımlarınızı hep anasayfaya değil de kategori, sayfalara, yazılara link yapmayı ihmal etmeyin.

8. Sosyal medya ve sosyal imleme paylaşımı unutmayın
Sitenize ait sosyal medya hesapları açın ve paylaşmış olduğunuz yazıları o sosyal medya hesaplarından da paylaşmayı ihmal etmeyin. Bu paylaşım sayesinde sitenize hit sağlayacaksınız ve link almış olacaksınızdır.