Yazar: suat 5 Mart 2020
E-ticaret sitesi, SEO, İzmir SEO, İzmir SEO firmaları, İzmir SEO hizmeti, İzmir SEO web tasarım, İzmir web site, İzmir web tasarım, İzmir yazılım, web sitesi tasarımı, web tasarım nasıl yapılır?
Aslında bu soruların cevabını bir çok şekilde verebiliriz ama ben size pratik, hızlı ve günümüz trendlerine uygun web tasarımın bir yolunu anlatacağım. İlk olarak domain ve hosting sağlayıcımızın olması gerekiyor.
Peki bu domain ve hosting nedir? Domain web sitenizin alan adıdır. Örneğin bu web sitesinin alan adı zahidkarakaya.com. Hosting ise barındırma yeridir, bir web sitesinde yayınlanmak istenen sayfaların, görsellerin veya dokümanların internet kullanıcıları tarafından erişebileceği bir yerde tutulmasıdır. Domain adını bir çok farklı web sitesinden satın alabilirsiniz. Hosting ise çok daha önemli bir konumda yer alıyor çünkü web sitenizin bulunduğu yerin güncel ve hızlı olması web sitenize gelen trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak web sitenize gelen trafiğin yönetilmesi için iyi olacaktır.
Domain ve Hosting hazırlık işlemlerini tamamladıktan sonra sıra web sitemizin yapım aşamasına geliyor. Artık internete girdik ve bir web site adresimiz mevcut fakat bu adrese girdiğimizde bizi bomboş bir sayfa bekliyor ve bu sayfayı doldurmamız için birkaç yol izleyebiliriz.
İzmir Web Tasarım, İzmirde Web Tasarım, İzmir Web Tasarım Fiyatları, İzmir Web Sitesi Yapanlar, İzmir Web Sitesi Yapan, İzmir Web Yazılım, İzmir Web Tasarım Kursu, İzmir Web Site Tasarımı, İzmir Yazılım, İzmir Özel Web Tasarım Kursu, İzmir En İyi Web Tasarım Firması, İzmir En İyi Web Tasarım Şirketi, İzmir Birebir Web Tasarım Dersi, İzmirde Web Tasarım, İzmirde Web Tasarımı Yapanlar, İzmirde Web Tasarımcı, İzmirde Web Sitesi Fiyatı, İzmirde Web Yazılım, İzmirde Web Tasarımcılar, İzmirde Web Tasarım Firmaları, İzmirde Web Tasarım Şirketleri, İzmirde En İyi Web Tasarımcı, İzmirde Web Tasarım Fiyatları, İzmir Web Tasarım Fiyatı
Şimdi sırayla yukarıda listelediğimiz web sitesi oluşturma araçlarından bahsedelim. WordPress, Php yazılım diliyle oluşturulmuş pratik, hızlı ve kullanıcı dostu bir web site oluşturma kaynağıdır. Html Css ve Javascript ise geleneksel web site oluşturma yazılım araçlarından fakat kodlama bilginiz olmadan bir web sitesi oluşturmak sizi zorlayabilir. Diğer hazır web site sağlayıcıları ise godaddy, wix gibi sitelerin altyapıları ile kolayca web sitesi yapabileceğiniz fakat web sitenizde sınırlı değişiklikler yapabileceğiniz daha sonra sizden ücret talep eden kısaca günü kurtarmalık platformlardır.
Web tasarım yaparken kullanabileceğimiz araçları da anlattığımıza göre daha detaylı araştırmalar yaparak hangi yöntemi kullanacağınıza siz karar verebilirsiniz. Bana soracak olursanız size tavsiyem WordPress olacaktır. Hem kullanışlı olması hem kendine özgün kullanıcı, admin panelli bir web sitesi olması açısından, kolaylık ve erişilebilir olması yönüyle diğerlerinden bir adım önde yer alıyor. Üstelik WordPress ile bir web sitesi oluşturmanız için çok fazla yazılım dili bilmenize gerek yok. Günümüzde kullanılan çoğu web sitesi WordPress kullanılarak oluşturulmuştur.
Domain ve Hosting işlemlerimizi tamamladık, web sitemize WordPress’i kurduk sıra geldi içerik oluşturmaya işte bu noktada sizin ne yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor, web sitesini hangi amaç için kullanacağınız çok önemli çünkü eğer bir ürün satmak için oluşturuyorsanız tek başına bir web sitesi yeterli olmayacaktır. SEO yani arama motoru optimizasyonu yapmanız veya yaptırmanız sizin satışlarınızı ve trafiğinizi arttırmanıza olanak sağlayacaktır. SEO hakkında daha fazla bilgi almak için SEO sayfamı inceleyebilirsiniz. Eğer kişisel bir blog sayfası oluşturuyorsanız ise içeriklerin anlatmak istediğiniz konuya bağlı olması gerekir. Diyelim ki bir yemek tarifi veren bir blog oluşturuyorsunuz bunun için temanızdan tutun kullandığınız fotoğraflara kadar herşey yemek teması üzerine olmalıdır.